Gratis nettside: Hvordan lage en egen nettside helt gratis?

Et spørsmål som ofte dukker opp er hvorvidt man kan lage en gratis nettside for prosjektet sitt. Her kunne vi naturligvis sagt at det er helt umulig for å selge flere produkter, men det er langt fra tilfellet. Tvert imot finnes det en rekke verktøy som lar deg lage en nettside gratis. Når det er sagt, så er det sjeldent vært å spare noen få kroner når man begynner å se på ulempene ved et slikt verktøy.

Gratis nettsidebyggere kommer ofte med en del restriksjoner. Disse kan inkludere et brandet domene (eksempelvis; webmakeriet.wixsites.com), samt en del annonsering. Det er jo naturlig at de som tilbyr slike verktøy skal tjene inn pengene sine, og dette gjøres ofte ved å annonsere på nettsiden din. Så for deg som skal lage en profesjonell nettside – er det nok bedre å investere i en skikkelig nettsidebygger.

Når det er sagt, så er det fortsatt mulig å lage en nettside gratis – og på denne siden har vi tatt en titt på hvordan du kan gjøre nettopp det.

Nøkkelpunkter

  • En gratis nettside er en kostnadseffektiv måte å bygge en online tilstedeværelse på.
  • Det er en enkel måte å nå ut til et bredt publikum og dele informasjon om en bedrift eller et produkt.
  • Det kan være en god måte å øke synligheten til en bedrift eller en person på nettet.

Dette får du med en gratis nettside

En gratis nettside er en nettside som kan opprettes uten kostnad. Det finnes flere plattformer som tilbyr gratis nettsidebyggere, der brukere kan opprette og publisere en nettside uten å betale for verken domene eller hosting.

Det er viktig å merke seg at selv om nettsiden er gratis, kan det hende at enkelte funksjoner og tjenester er begrenset eller ikke tilgjengelige. For eksempel kan det hende at brukeren ikke kan bruke egendefinerte domener, eller at det er begrensninger på lagringsplass og båndbredde.

Det er også verdt å nevne at gratis nettsider ofte inkluderer annonsering på nettsiden. Dette er en måte for plattformen å tjene penger på, og kan påvirke utseendet og opplevelsen av nettsiden.

Til tross for disse begrensningene, kan en gratis nettside være en god løsning for personer eller små bedrifter som ønsker å ha en tilstedeværelse på nettet uten å investere mye penger. Det er viktig å velge en plattform som passer for ens behov og formål, og å være klar over begrensningene som følger med en gratis nettside.

Fordeler med en gratis nettside

Vi startet kanskje litt negativt, men det er også noen fordeler rundt en gratis nettside. Særlig for deg som bare skal ha en midlertidig nettside – eller dele informasjon med en liten gruppe. Vi har derfor tatt en titt på noen av fordelene rundt det å velge en gratis nettside fremfor å investere i noe mer kostbart.

Kostnadseffektivitet

Det er nok liten tvil om at kostnader er den største fordelen ved en gratis nettside. Her bør man bite seg merke i at dette er mest aktuelt for deg som vil lansere en blogg – eller ha en nettside til skoleprosjektet ditt. Skal du derimot lage nettside for bedrift kan det være lurt å vurdere et betalt alternativ. Her kan Webmakeriet hjelpe deg godt på vei både med nettsidebygger og skreddersydde tilbud.

Brukervennlighet

En annen fordel med en gratis nettside er brukervennligheten. Gratis nettsideplattformer som Wix, Webnode, og Site123, tilbyr enkle og intuitive verktøy som gjør det enkelt for bedriften å bygge og tilpasse nettsiden. Bedriften kan velge mellom et bredt utvalg av maler og tilpasse dem etter deres behov, uten å måtte ha noen teknisk kunnskap.

Tilgjengelighet

Tilgjengelighet er en annen fordel som er verdt å merke seg. Velger du en gratis nettside får du enkel tilgjengelighet på nett uten oppstartskostnader. Videre kan det være et første steg i riktig retning for deg som ikke har oppstartskapital, men ønsker å øke synligheten på nett.

Ulemper med en gratis nettside

Selv om det kan være fristende å velge en gratis nettsidebygger for å spare penger, er det viktig å være klar over noen av ulempene ved å bruke en gratis tjeneste. I denne delen vil vi se på noen av de vanligste ulempene med gratis nettsider.

Begrensede funksjoner

En av de største ulempene med gratis nettsider er at de ofte har begrensede funksjoner sammenlignet med betalte alternativer. For eksempel kan du ikke ha tilgang til avanserte funksjoner som tilpassede domener, e-handel, eller til og med tilgang til noen av de mer avanserte designfunksjonene. Dette kan bety at du ikke kan lage en nettside som passer perfekt til din virksomhet, eller at du ikke kan legge til funksjoner som er viktige for å drive virksomheten din.

Annonsering

En annen ulempe med gratis nettsider er at de ofte inkluderer annonser på siden din. Disse annonsene kan være irriterende for besøkende, og kan også gi et inntrykk av at nettsiden din ikke er profesjonell eller seriøs. Noen gratis nettsidebyggere vil til og med kreve at du viser annonser på siden din som en del av avtalen.

Mindre profesjonelt utseende

En tredje ulempe med gratis nettsider er at de ofte har et mindre profesjonelt utseende enn betalte alternativer. Dette kan være på grunn av begrensede designalternativer, eller på grunn av annonser som tar opp plass på siden din. Dette kan gi et inntrykk av at virksomheten din ikke tar nettsiden sin på alvor, og kan føre til at besøkende ikke tar deg seriøst.

Selv om det kan være fristende å velge en gratis nettsidebygger, er det viktig å vurdere ulempene før du tar en beslutning. Hvis du vil ha en nettside som ser profesjonell ut og har alle funksjonene du trenger for å drive virksomheten din, kan det være lurt å vurdere å investere i en betalt nettsidebygger.

Hvordan lage en gratis nettside

Hvordan lage en gratis nettside

Å lage en nettside kan virke som en skremmende oppgave, men takket være gratis nettsidebyggere som Wix, Webnode, Site123, Squarespace, Web.com, GoDaddy, og Jimbo, er det nå enkelt og rimelig å opprette en profesjonell nettside. Bare husk at de fleste av disse viI påføre annonsering og branding på nettsiden din. Du bør derfor vurdere et betalt abonnement dersom du skal lage en seriøs nettside. Ønsker du fortsatt å lage en gratis nettside, kan du gjøre det på 1-2-3:

1. Velge riktig plattform

Det finnes en rekke plattformer der ute som lar deg lage en nettside helt gratis. Her kan vi trekke frem Wix og GoDaddy som to gode alternativer. Skal du benytte deg av GoDaddy sin må du riktignok kjøpe et domene, men nettsidebyggeren er gratis. Wix på sin side tilbyr gratis nettside, så lenge du kan leve med at du får et .wixsites.com domene på nettsiden din.

Tips: Du kan når som helst flytte nettsiden din fra et gratis domene til ditt eget domene med Wix. Ved å starte med gratisvarianten kan du lage nettsiden din ferdig – og deretter flytte den over på et betalt abonnement.

2. Opprette innhold

Når du har funnet frem til den plattformen du vil fortsette med – er det tid for å lage innholdet. Her er det litt avhengig av hvordan nettside du skal lage, men tekst, bilder og utforming er det mest grunnleggende. Det kan være lurt å benytte seg av en ferdig mal slik at man enkelt kan tilpasse den egne ønsker. Her tilbyr Wix det største utvalget maler i en rekke ulike kategorier.

3. Publiser din gratis nettside

Straks du har fått på plass alt innholdet ditt – kan du lansere nettsiden. Dette er gjort på noen få tastetrykk. Før du lanserer nettsiden din kan det være lurt å få noen andre til å se gjennom siden først. På denne måten kan du få luket ut de siste feilene og gi brukerne dine en utmerket opplevelse.

Eksempler på gratis nettsider

Det finnes mange gratis nettsidebyggere på markedet, og det kan være vanskelig å vite hvilken man bør velge. Her er noen eksempler på gratis nettsider som kan gi deg en ide om hva som er mulig å oppnå:

Wix

Wix er en av de mest populære gratis nettsidebyggerne på markedet. Den har et stort utvalg av maler og enkel å bruke dra-og-slipp-funksjonalitet. Du kan tilpasse designet og legge til funksjoner som skjemaer, bildegallerier og videoer.

Webnode

Webnode er en annen populær gratis nettsidebygger som tilbyr en enkel og intuitiv brukeropplevelse. Den har et godt utvalg av maler og du kan tilpasse designet og legge til funksjoner som skjemaer, bildegallerier og videoer. Webnode har også en egen e-handelsfunksjon som lar deg selge produkter direkte fra nettsiden din.

Site123

Site123 er en brukervennlig nettsidebygger som tilbyr et godt utvalg av maler og funksjoner. Den har en enkel og intuitiv brukeropplevelse og du kan tilpasse designet og legge til funksjoner som skjemaer, bildegallerier og videoer. Site123 har også en egen e-handelsfunksjon som lar deg selge produkter direkte fra nettsiden din.

Squarespace

Squarespace er en gratis nettsidebygger som tilbyr et stort utvalg av maler og funksjoner. Den har en enkel og intuitiv brukeropplevelse og du kan tilpasse designet og legge til funksjoner som skjemaer, bildegallerier og videoer. Squarespace har også en egen e-handelsfunksjon som lar deg selge produkter direkte fra nettsiden din.

Jimbo

Jimbo er en gratis nettsidebygger som tilbyr et godt utvalg av maler og funksjoner. Den har en enkel og intuitiv brukeropplevelse og du kan tilpasse designet og legge til funksjoner som skjemaer, bildegallerier og videoer. Jimbo har også en egen e-handelsfunksjon som lar deg selge produkter direkte fra nettsiden din.

Oppsummering

Det kan være flere grunner til at man trenger en gratis nettside, men det er viktig å være klar over nedsiden. Flere populære nettsidebyggere tilbyr tjenesten sin gratis, men det går utover det visuelle på kontoen din. Blant annet må du beregne deg på at du ikke selv kan velge domene, samt at det vil bli plassert annonser på siden din. Heldigvis er det ikke store kostnaden å investere i et enkelt abonnement, så du kan alltids endre det senere.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan lage en gratis nettside?

Det finnes flere måter å lage en gratis nettside på. En måte er å bruke en gratis nettsidebygger som tilbyr enkle verktøy for å bygge en nettside. En annen måte er å bruke en CMS (Content Management System) som WordPress eller Joomla som er gratis å bruke.

Er det mulig å lage en profesjonell nettside gratis?

Ja, det er mulig å lage en profesjonell nettside gratis ved å bruke en gratis nettsidebygger eller en CMS. Men det kan være begrensninger på funksjonalitet og designmuligheter sammenlignet med betalte alternativer.

Hva er de beste gratis nettsidebyggerne?

Det finnes mange gratis nettsidebyggere tilgjengelig, og noen av de beste inkluderer Wix, Weebly og WordPress.com. Disse plattformene tilbyr enkle verktøy og maler for å hjelpe brukere med å bygge en nettside.

Hvilke alternativer finnes for å lage en gratis bedriftsnettside?

For å lage en gratis bedriftsnettside kan man bruke en gratis nettsidebygger eller en CMS som WordPress. Det finnes også andre alternativer som Google My Business og Facebook-sider som kan brukes til å opprette en online tilstedeværelse for en bedrift.

Hvor kan man finne ressurser for å lage en gratis nettside?

Det finnes mange ressurser tilgjengelig på nettet for å hjelpe brukere med å lage en gratis nettside. Noen av de beste ressursene inkluderer nettsidebyggeres dokumentasjon og veiledninger, YouTube-videoer og online-forums.

Hva er forskjellen mellom en gratis og en betalt nettsidebygger?

En betalt nettsidebygger tilbyr vanligvis flere funksjoner og designalternativer sammenlignet med en gratis nettsidebygger. Betalte alternativer gir også vanligvis bedre kundestøtte og muligheten til å bruke egendefinerte domener.

Relaterte artikler →